Enderr e nje vajze

20/12/2009 14:17

 Një zemer vajze, ish plot dashuri

Gjithë këtë dashuri e tregonte në sy
Sa keq , që keta sy kurre nuk u panë
Dhe gjithë kjo dashuri , ende si e vrar.
Një lot i nje vajze, kish filluar rrugetimin
Spo e kuptonin , ku e kish mbarimin
As që se kuptonin pse vall ky lot lotoi
Djalin qe ajo deshi, kurrë shum rall e takoi
Si dy gjysma hëne, buzet leshojnë zjarr
Por djali i kesaj zemre as qe nuk i ndien
Një zemër e vogël, në vetmi troket
Por djali i kësaj zemre kurrë pranë nuk u gjend.
Një buzeqeshje e një vajze, mbeti e ngrir
Kënga që ajo kendoi, diku po gjëmon
Jeta ish një luftë, provë dhe mundim
Ëndrra ishte ëndërr, dhe jeta shpetim.