Interneti na ben me inteligjente

20/12/2009 19:40

 Sipas nje studimi amerikan, “lundrimi” per nje kohe te gjate ne internet i ben mire inteligjences njerezore.

Pasi eshte bere nje studim i detajuar me disa nga faqet me te rendesishme, eshte dale ne perfundimin se interneti jo vetem qe nuk e ngadaleson trurin por rrit kuoten e inteligjences dhe ndihmon kujtesen dhe kjo vlen me shume por te rriturit.

Motoret e kerkimit jane me te dobishem ndaj trurit, ndersa rrjetet sociale ndikojne pozitivisht tek reflekset. Nje grup shkencetaresh nga University of California ne Los Angeles ka kryer studimin net e cilin perfishen njerez te moshes se mesme te pamesuar me perdorimin e internetit, duke i krahasuar ata me njerez qe qendrojne te pakten nje ore ne dite para kompjuterit.

Ndryshimet mes dy kategorive ishin te dukshme pasi kategoria “virtuale” arrinte te kishte gjithe perparesite qe u permenden me larte