Lekura e pishes e mire per shendetin e syve

20/12/2009 13:44

 Ekstrakti nga lekura e pishës është treguar një ilaç i shkëlqyeshëm në luftën kundër retinopatisë diabetike, respektivisht përkeqësimit të shikimit si pasojë e sheqerit të lartë në gjak.

Hulumtuesit italian të Universitetit G D’Annunzio kanë eksperimentuar personat që vuajnë nga diabeti të cilët kanë retinopati fillestare, ndërsa pas konsumimit dymujor të ekstrakteve të lëvores së pishës, është vërejtur përmirësim i shikimit.

Mprehtësia e shikimit te retinopatia humbet për shkak të kapilarëve të dëmtuar dhe çrregullimit të qarkullimit të gjakut në enët e vogla të syrit dhe si pasojë e rrjedhjes së gjakut në retinë.

Nëse përdoret shumë herët, në fazën fillestare të retinopatisë, ekstrakti i lëvores së pishës mund të jetë shumë ndihmues në eliminimin e efekteve të padëshiruara, respektivisht përmirëson qarkullimin dhe ul ënjtjen.