Ne treg pilula kunder crregullimeve te gjumit

10/01/2010 02:48

 Del ne tregun nderkombetar pilula qe ndihmon njerezit me crregullime gjumi, i njohur ndryshe si fenomeni jet-lag.

Kjo pilule eshte prodhuar kompania “Cephalon” dhe eshte testuar nga agjencia shteterore, “Food&Drug Administration” ne SHBA. Sipas te dhenave, pilula arrin te vendose rregull ne gjendjen psikike te njerezve qe udhetojne ne pjese te ndryshme te globit, duke pesuar edhe crregullime te shumta per shkak te ndryshimit te orareve.

Gjithashtu, ilaci premton edhe zgjidhjen perfundimtare te ceshtjes se somnambulizmit.