Per Dashurine

21/12/2009 16:05

 PER DASHURIN.

_____________
IKA PER MOS TU KTHYER ME KURR
IKA PA THENE AS NJE FJAL
IKA SE BASHKU ME ENDREN DESHIRAT E MIA TE CILAT MA BENIN ZEMREN MAL

IKA PA I THENE LAMTUMIR AS KUJT 
PO TANI MBI SHPIRTIN TIM MBIZOTERON 
ENDE DESHIRA QE ME PAR KISHTE 
FILLUAR TE AGONTE NE AGIM
AQ E BUKUR PER TE TY 

TANI MENDOJ...SHPRESOJ...
SE PAS KESAJ NGJARJE KAQ TE KEQE
KAQ TE FRIKSHME 
NESER DO TE AGOJE NJE DITE DHE NESE NJE DITE TI 
DO TE BEJE 
NJE SHETITJE NE VARRESA I HESHTUR 
DHE I TRISHTUAR DHE ME PA MUNDESI TI DO TE ME 
THOJE NJE FJAL DHE ME NGADAL DO TE ME SHKRUJE 
MBI VARRIN TIM 

MESAZHE KORTEZIE /..
________________

VAJTO MOJ BOTE VAJTO PER NE 
SE RA ZAMBAKU U SHTRI PER DHE
U SHTRI PER DHE E SHPEJT U SHUA PA THENE NJE FJALE PER DASHURIN PA THENE NJE FJAL AS NJE TREGIM
SE AJO TEK NE PA VETEM LOT DHE TRISHTIM 
VETEM NDARJE E TRADHTI
GENJESHTRA E MASHTRIME PO KJO BOT 
PATI DHE RAGIME 
RAGIME PA FUND E PA MBARIM QE SDO TI 
HARROJ SA TE JET GJALL KY SHPIRTI IM
.
JETA
_________

NE LUADHIN E JETES TIME
UN TRE GOTA GJETA
E MORA TE PAREN DHE ME GJUHE E PREKA
PREJ TE EMBELIT ME DOGJI
ME NJE HER E HEQA 

E MORA TE DYTEN DHE ME GJUHE E PREKA 
PREJ TE IDHTIT ME DOGJI DHE MENJE HER E HOQA

I ZBRAZA TE DYJA NE TE TRETEN 
GOT U BEN IDHET E EMBEL 
SIC ESHTE VET KJO BOT
..
__________


O SI SILLET RROTULL BOTA SI NJE
DISK I MADH MUZIKE 
SI NUK BEHET COPA COPA
NE OCARIN E KESAJ DITE

O SI FRYN NJE ERE E FTOFT
NEPER SY E NEPER FAQE 
NA KA THAR E NA KA BERE COP 
TRUP PA GJAK E SY PA ENDRA

PO DO VI NJE DIT PERENDIMI
ME MEKAT 
E DO TE JET BOTA SI NJE DISK
I KEQ MUZIKE 
E DO BEHET COPA COPA