Vjosa nis permbytjet

Niveli i Vojses u rrit ndjeshem ne qytetin e Permetit duke lajmeruar permbytje ne zonen fushore te Fierit dhe Vlores. 12 ore pas permbytjeve ne Permet, niveli i lumit Vjosa u rrit ndjeshem edhe ne Fier dhe ne zonen e Ures se Mifolit mbi 23 banesa u zhyten nen uje.

Niveli mberriti deri ne bazamentin e ures se vjeter. Ndersa banoret e shtepive prane ures kane nxituar qe te ngjiten gjate nates ne catitet e shtepive apo te largohen ne menyre qe te mos rrembehen nga ujerat e lumit.

Gjate nates kane nderhyre edhe specialistet e emergjencave dhe sipas prefektit te Fierit eshte bere evakuimi i te gjithe banoreve.

Te mesuar me permbytjet e vazhdueshme disa here ne vit banoret e kesaj zone tashme kane mesuar te parashikojne dhe te minimizojne demet nga ujrat.

Megjithate banesat e tyre jane ende nen uje. Siperfaqja e tokes bujqesore qe eshte vendosur nen uje eshte e konsiderueshme. Shtabi i Emergjences eshte mbledhur per te diskutuar masat per perballimin e permbytjeve.