Une Gruaja

Amarda Toska - “S’e kam menduar veten nuse”

12/11/2003 00:08
Për Amin ka     ardhur koha     për pak ndry     shim. E nisi     me flokët. Hoqi dorë nga e zeza e përhershme. La disa kilogramë. Do të hyj në një shtëpi të re, dhe së fundmi do të martohet. Prezantuesja e njohur e spektaklit të...

Catherine Preljocaj - Fatkeqësia e të qenit grua

12/11/2003 00:07
Ajo lindi në Paris por historia e jetës së saj nuk fillon aty, në vendin dhe momentin e lindjes së saj. Historia e jetës së saj krejt e paradestinuar, fillon të shkruhet vite më parë se ajo të lindë, e ndoshta shekuj. Fillon në historinë e familjes së saj, të prindërve dhe gjyshërve, aq...

Marie Logoreci - Zbardhen letrat e dashurisë

12/11/2003 00:06
Quhet “Ditari i rinisë”. Një bllok i vogël me fletë të zverdhura... mban brenda “kujtime t’amla”. Nuk ka qenë shkrimtare. Më mirë se të merrte lapsin e të shkruante, diti të aktronte. Ama momentet më të bukura të jetës i hodhi në letër. Herë-herë nuk kurseu as humorin shkodran që e karakterizonte....

Kledi Kadiu - Më pëlqejnë femrat sportive

12/11/2003 00:05
Së fundmi në Sh     qipëri u përfol për     librin e tij     biografik “Më     mirë se një përrallë”. Historia e një djali të ri shqiptar që kërkonte të realizonte ëndrrat jashtë kufijve. Ndjen ende emocionet e para të mendimeve rreth...

Lady D - Ikonë stili nga Versace

12/11/2003 00:05
Muza frymëzuese e  Lady D që nga fëmijëria që     Grace Kelly, stari hollivudian që u bë     princeshë e Monakos dhe ikonë e elegancës     femërore të viteve ‘50. Por shndërrimi i Diana     Spencer në një grua elegante dhe simbol...

Te salloni i Sofisë - Më mirë,vetëm mama

12/11/2003 00:04
Sofia është estetistja jote. Ajo nuk bashkohet me mendimin se gratë duhet të marrin mbiemrin e burrave dhe që roli i gruas të jetë vetëm brenda në shtëpi për të gatuar, për të pastruar, maksimumi të dijë të punojë në kompjuter, mundësisht në faqen e facebook-ut. Ajo mendon se ne gratë duhet të...

Luftar Paja - Si e rrëmbeva gruan time

12/11/2003 00:04
Si fëmija i parë që     isha në familje,     babai kishte     shpresa të mëdha     te unë. Ai dëshironte që të martohesha sa më shpejt të ishte e mundur, sepse në fshat ishte zakon të formoje familjen herët. Më propozoi që unë të...

Sa nevojë për të gënjyer

12/11/2003 00:03
Sa nevojë për të gënjyerA mund të kraha     sohet, vallë,     gënjeshtra e     madhe e burrave, strategjike, arkitektonike, e lashtë, si fjala e Kainit, me gënjeshtrën e ëmbël të grave, ku nuk fshihet as djallëzi, madje as interes? Ja një çift...

MYFARETE LAZE - Dashuria që deshën t’ia ndalonin

12/11/2003 00:02
Edhè hâna do t’ a dijë, /Edhè dielli do t’két pá, / Se për qark ksaj rrokullije, /Si Shqypnija ‘i vend nuk ká!/ ...Ishte jashtë programit që i patën dhënë në dorë Paskualina Grudëss, spikeres, siç i thonin asokohe, së recitalit të parë të Myfarete Lazes. Por këngëtarja nuk po dilte në skenë. Gongu...