Thenie Te MeNcUrA

10/01/2010 02:08

 - Kush di te lepije, di te kafshoje. (Blaise Pascal)


- Sado e rralle te jete dashuria e vertete, gjithmone me e rralle eshte miqesia e vertete. (la Rochefoucauld).

- Secili tregon kush eshte ne shoket qe ka. (Baltazar Gracian)

- Nje grua mund edhe te ndjeje miqesi per nje burre, por qe kjo te jete e mundur nevojitet nje antipati fizike.(Friedrich Nietzsche)

- Dashuro dhe bej รง'te duash! (Shen Agostini)

- Kush ta don te miren, te ben te qash. (Miguel de Cervantes)

- Asnje maskim nuk mund ta fshehe dashurine atje ku eksiston dhe as ta pohoje per nje kohe te gjate ku mungon. (la Rochefoucauld)

- Ka vetem nje dashuri qe zgjat deri ne fund: e fundit. (Jacinto Miquelarena)

- Nje pikture ne nje muze eshte ndoshta, gjeja qe ne bote degjon numrin me te madh kendveshtrimeve te pakuptimta. 
(Edmond Goncourt)

- Artist eshte ai qe di te beje me enigmen nje zgjidhje. (Karl Kraus)

- Arti eshte genjeshtra qe na lejon te kuptojme te verteten. 
(Pablo Picasso)

- Disa persona jane quajtur guximtare sepse kishin teper frike t'ia mbathnin. (Thomas Fuller)

- Frika reciproke mban paqen. (Samuel Jonson)