Arsimi

Mesuesit e gjimnazit: Me master, gjuhë te huaj e kompjuter

20/12/2009 14:36
 Kritere të forta do të vendosen për mësuesit që duan të ruajnë vendin e punës në vitin 2013. Nëse punonjësit në arsimin parauniversitar nuk do të zotërojnë të paktën një gjuhë të huaj, nuk kanë njohuri bazë të programeve kryesore të kompjuterit dhe njëkohësisht nuk kanë master, rrezikojnë të...

Kush thote qe diploma eshte antiligjore, eshte dashakeq

20/12/2009 14:35
 Një grup pune i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës zhvilloi dy ditë më parë takime me studentët e Fakultetit Juridik, rektorati, dhe senatin e universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës. Pas negociatave që u zhvilluan gjatë gjithë ditës mes grupit të punës së ministrisë dhe studentëve, u arrit...

Kete vit, universitetet ne “site” per cilesine

20/12/2009 14:34
 Sot, plot 130 mijë studentë në arsimin publik e privat do të nisin leksionet në auditorët e universiteteve shqiptare. Mes urimesh për suksese dhe shumë mbarësi, ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj, në një konferencë për shtyp ka sqaruar dje të gjitha risitë që pritet të zhvillohen këtë vit si...

Universitetet, edhe 1 mije vende bosh

20/12/2009 14:33
 Agjencia e Pranimit të Rezultateve në Institucionet e Arsimit të Lartë ka shpërndarë dje në të gjitha drejtoritë arsimore rajonale formularin A4. Pas mbylljes së regjistrimeve për fituesit e fazës së tretë në universitetet në të gjithë vendin, sekretaritë e fakulteteve kanë njoftuar se ka...

Shkresa: Asnje pedagog mos te jape mesim ne privat

20/12/2009 14:33
 Rektorati i Universitetit të Tiranës ka marrë një vendim të rëndësishëm për sa i takon mbarëvajtjes së mësimit në universitete. Pas ankesave të shumta, pas debateve edhe në studion televizive pak ditë më parë, në emisionin “Shqip”, ku përfaqësues të universiteteve kryesore në vend kanë...

Oret shtese, do te paguhen 100 per qind

20/12/2009 14:31
 Pedagogët, të cilët punojnë në universitetet shtetërore dhe janë përfshirë edhe në leksione jashtë orarit zyrtar, pra kanë pasur shtim ngarkese do të marrin pagë më të lartë. Deri tani, orët suplementare janë paguar me 30 për qind të normës aktuale. Por, duke nisur nga data 15 nëntor,...

Universiteti i Tiranes shpall fituesit e fazes se fundit

20/12/2009 14:30
 Sot do të shpallen fituesit e fazës së katërt të regjistrimeve në shkollë të lartë, në sistemin e ditës. APRIAL-i ka mbyllur përpunimin e të dhënave të marra nga plotësimi i formularit A4 dhe në datën 30 nëntor dje ka shpallur listën përfundimtare të kandidatëve fitues të ndarë sipas...

Korrespondenca, kuotat per cdo dege

20/12/2009 14:30
 Ministria e Arsimit zbardh vendimin për studimet në universitete për sistemin e korrespondencës. Të gjithë ata që kanë humbur shpresat për një të drejtë studimi në sistemin me kohë të plotë mund të nisin aplikimin për të fituar një të drejtë studimi me kohë të pjesshme. Kuotat part-time janë...

Kerkimi shkencor, UNESCO ofron bursa per shqiptaret

20/12/2009 14:29
 Vitet e fundit kërkimi shkencor në vendin tonë është parë me sy “të mirë”. Projekte, financime por edhe shumë bursa studimi për të gjithë studentët e kualifikuar, të cilët njëkohësisht kanë përfunduar edhe master. Këtë herë Ministria e Arsimit ka njoftuar për nisjen e aplikimit për të fituar...

Master, kriteret dhe afatet per aplikim

20/12/2009 14:28
 Një Vendim i Këshillit të Ministrave, në datë 3 dhjetor, u jep mundësinë të gjithë të diplomuarve të aplikojnë për një master të nivelit të dytë deri më datën 20 dhjetor. Instituti i Studimeve Europiane, një strukturë tashmë e “legalizuar” nga qeveria, ofron 90 kuota pranimi për të gjithë...

Tafaj: Autonomia e universiteteve ne 2010

20/12/2009 14:26
 Konferenca e rektorëve të universiteteve, që ka propozuar ngritjen e një grupi pune për hartimin e një materiali që do të sugjerojë ndryshime në ligjin për arsimin e lartë në vend, është zhvilluar me dyer të mbyllura. Protestat studentore, të mbështetura në zbatimin problematik të sistemit të...

Part-time, kush nuk regjistrohet zevendesohet

20/12/2009 14:26
 Sot në mesditë, fakultetet e Universitetit të Tiranës do të publikojnë listën e fituesve në sistemin part-time. Të gjithë fituesit do të kenë mundësi të regjistrohen duke paraqitur certifikatën origjinale dhe duke bërë pagesën për programet e para. Ata që nuk do të paraqiten për regjistrim,...

Reklama

www.elbasan-city.tk

www.elbasan-city.tk Nje web site informativ qe mudeson shikuesit tane  Nje Informim Sa me te Plot ''Mirsevini Ne web site ton''